Hulp bij subsidieaanvraag
Financiering mogelijk
Bezichtiging in Anerveen
Klantbeoordeling 9.9

Onderhoud Pelletkachel

Pelletkachel reinigen op een profesionele manier dan bent u bij Trendypelletkachel aan het juiste adres.

Laat je pelletkachel reinigen en de schoorsteen vegen door de specialisten van Trendypelletkachel. Ook een pelletkachel moet elk jaar goed gereinigd worden, helaas gebeurt dit niet altijd goed.

Trendypelletkachel heeft ruime ervaring met hout- en pelletkachels en maken uw pelletkachel correct, grondig en natuurlijk veilig schoon. Natuurlijk kunnen wij je ook alles over houtkachels, pelletkachels en het veilig stoken hiervan vertellen. Bel ons vrijblijvend op voor informatie 0524-563739.

Kosten pelletkachel reinigen per provincie

Provincie

Prijs (starttarief)

Provincie Drenthe

€ 115,00

Provincie Overijssel

€ 115,00

Provincie Groningen

€ 125,00

Provincie Friesland

€ 125,00

Provincie Flevoland

€ 125,00

Provincie Noord-holland

€ 125,00

Provincie Gelderland

€ 125,00

Voorwaarden en kortingen

  Heb je 2 pelletkachels of heb je buren, familie, vrienden en kennissen waar wij ook een pelletkachel kunnen reinigen, dan krijgt je € 15,- euro korting als deze afspraak gelijk ingepland kan worden.

  Is de pelletkachel aangesloten met een muur/gevel doorvoer, dan blijven de kosten hetzelfde.

  Is er sprake van een schoorsteen, dan zijn de kosten maar € 30,- euro meer als wij deze ook direct kunnen vegen.

  Gaat het alleen om het vegen van het rookkanaal dan zijn de kosten € 50,- euro per kanaal / schoorsteen. Bij het schoorsteenvegen geldt ook dat als er buren, familie, vrienden en kennissen zijn waar wij de afspraak gelijk kunnen inplannen, je € 5,- euro korting krijgt.

  Verwijderen vogelnesten of camerainspecties, prijzen in overleg met de klant.

Waarom is het reinigen van uw pelletkachel zo belangrijk?

In een pelletkachel zitten vaak luchtkamers waar de hete lucht doorheen gaat bij het branden van u pelletkachel. Deze kamers zitten vaak na een winter dicht met as en roet waardoor jouw pelletkachel minder goed gaat branden en er veel warmte verloren gaat. Waardoor de goede verbranding om slaat naar een slechte verbranding. Dit kan leiden tot storingen in jouw pelletkachel en geeft een lager rendament. Daarom moet dit goed gereindigd worden. Ook zit er in een pelletkachel een afvoerventilator waar as en roet aan vast plakt. Deze moet ook goed en secuur gereindigd worden om de levensduur te verlengen. Ook controleren wij alle lagers en pakkingen in jouw pelletkachel. Zelf werken wij met een speciale stofzuiger waar goede en gekeurde filters in zitten zodat er nooit stof of fijnstof in jouw huis terecht komt.

Voordelen van het pelletkachelreinigen met stofzuiger

De pelletkachel kan op de plaats blijven staan waar door er veel minder kans is op schade aan de kachel of deuren / kozijnen. Er komt geen roet in de printplaten of andere elektrische onderdelen terecht. De roet nemen wij mee en voeren wij af zodat niemand hier last van heeft.

Nadelen van de kachel schoon blazen met lucht / compressor

Wel kans op schade aan de pelletkachel of deuren/ kozijnen van het naar buiten zetten van jou kachel . De kans is groter dat er draabare delen beschadigd worden waardoor jouw kachel meer onprettige geluiden gaat maken en dat de levensduur van de onderdelen een stuk minder worden. Vaak wordt de kachel schoon geblazen bij u op de oprit of tuin. dat kan er voor zorgen dat jou buren of jijzelf alles vol hebben liggen met stof / fijnstof dat zeer schadelijk kan zijn voor de gezondheid van jou en jouw naasten.

Onderhoud pelletkachel

Dagelijks:

  Controleer de vuurkorf op eventuele asresten en verwijder deze. De gaatjes in de vuurkorf moeten gangbaar zijn. Indien deze verstopt zitten, kunnen de pellets niet volledig verbranden, waardoor er geen voldoende zuurstof bij de verbranding kan komen. Het risico is dat de kachel geen goede verbranding heeft en de vuurkorf kan overlopen.

  Verwijder de aslade en leeg deze. Reinig de binnenkant van de brandkamer met een aszuiger. Let op! Gebruik een stofzuiger / aszuiger voorzien van een HEPA-filter, die speciaal bestemd is voor het opzuigen van fijnstof / as, een gewone stofzuiger zal defect gaan door de fijne stofdeeltjes.

  Reinig het glas van het deurtje. Voor een kraakhelder glas adviseren wij onze klanten om het glas met een vochtige krant te reinigen en vervolgens droog wrijven met een droge krant. Gebruik bij voorkeur geen chemische middelen.

Maandelijks:

Laat de pelletreservoir helemaal leeg branden om dit reservoir uit te zuigen. Zo voorkomt u stofophoping wat blokkering van de vijzel kan veroorzaken.
Verwijder het eindstuk onderaan het T-stuk en reinig deze. Hier in kunnen zich asresten bevinden of vuil wat van buitenaf in de schoorsteen terecht is gekomen.

De basis voor een goed werkende kachel en een lange levensduur is goed onderhoud en kwaliteitspellets met de volgende certificaten:

  ENPlusA1

  DINplus

Zorg ervoor dat U het aanbevolen onderhoud zoals hierboven omschreven staat uitvoert gedurende het gehele stookseizoen.