Hulp bij subsidieaanvraag
Financiering mogelijk
Bezichtiging in Anerveen
Klantbeoordeling 9.9

Installatie regelgeving

Een pelletkachel mag volgens het bouwbesluit NIET meer aangesloten worden d.m.v. een gevelaansluiting.

Het bouwbesluit in Nederland vereist dat bij pelletkachels het rookkanaal boven de dakrand uitsteekt.

In heel veel buitenlandse handleidingen staat vermeldt dat je de rookgasafvoer van een pelletkachel via de gevel kunt aansluiten, in Nederland mag de rookgasafvoer enkel en alleen via het dak plaatsvinden. Pelletkachels vallen onder dezelfde regelgeving als haarden, dit komt omdat pellets gemaakt zijn van hout. Als een pelletkachel en/of biomassaketel met een doorvoer rechtstreeks door de gevel wordt geïnstalleerd geeft dit naast omgevingsproblemen ook praktische problemen in de vorm van overdruk situaties. Hierdoor kan er ernstige roetvorming op de gevel ontstaan en daarnaast ook in de woning zelf. Dit komt omdat er sprake is van een geforceerde druk situatie in de pelletkachel. Om gevaarlijke situaties te voorkomen geven wij u hieronder meer informatie. Een kachel kan alleen goed & veilig functioneren als de gehele installatie (kachel én rookkanaal) op elkaar afgestemd is. Net zoals bij een houtkachel is de afvoer van een pelletkachel erg belangrijk om risico's en overlast te voorkomen.

Trendypelletkachel kan landelijk voor u de installatie verzorgen van de door u uitgekozen biomassaketel en / of pelletkachel.
  Dak doorvoer voor de rookgasafvoer
  Luchtaanvoer boren
  De benodigde materialen om de kachel volgens bouwbesluit aan te sluiten
  Installatie, inbedrijfstelling en instructie

Kies het juiste model

Voor de aanschaf van de juiste kachel is het van belang eerst goed te kijken naar hoeveel m3 / m2 je wilt verwarmen, het personeel van trendypelletkachel.nl helpt u in het maken van de juiste keuze, neem contact op of maak een afspraak

Hoe loop je koolmonoxidevergiftiging op en hoe voorkom je het

De luchtaanvoer is van groot belangrijk omdat een biomassaketel en pelletkachel de CO2 anders uit de woning haalt, het risico hiervan is koolmonoxidevergiftiging, daarom adviseren wij onze klanten een luchtaanvoer realiseren, zodat de frisse lucht niet uit de woning wordt gehaald.
  Luchtaanvoer kanaal uit de spouwmuur indien er voldoende spouw ventilatie aanwezig is
  Luchtaanvoer kanaal onder de verdiepingsvloer
  Luchtaanvoer kanaal uit de buiten lucht, deze optie adviseren wij alleen als de luchtaanvoer niet uit de spouw of onder de verdiepingsvloer weg gehaald kan worden