Hulp bij subsidieaanvraag
Financiering mogelijk
Bezichtiging in Anerveen
Klantbeoordeling 9.8

Installatie pelletkachel

Trendypelletkachel kan landelijk voor u de installatie verzorgen van de door u uitgekozen pelletkachel. Deze complete installatie bestaat uit 4 onderdelen:

  muurdoorvoer boren in de buitenmuur voor de rookgasafvoer
  luchtaanvoer boren
  de benodigde materialen om de pelletkachel deugdelijk aan te sluiten
  Installatie, inbedrijfstelling en instructie

Doorvoer maken voor de rookgasafvoer via de muur en voor luchtaanvoer boren

Wij kunnen voor u het gat voor de Rookgasafvoer boren, de kosten bedragen hiervoor € 199,00 euro incl. btw.

Bij deze prijs zit onderstaande inbegrepen:

  voorrijkosten
  afvoer van verpakkingsmaterialen
  Muurdoorvoer en luchtaanvoer boren

Waar moet de klant voor zorgen:

  Stroom dient aanwezig te zien waar de pelletkachel moet komen te staan

De benodigde materialen om de pelletkachel aan te sluiten

De benodigde materialen om de pelletkachel deugdelijk aan te sluiten

Stroom dient hiervoor wel aanwezig te zijn. Het bedrijf waarmee wij samenwerken werkt landelijk, de genoemde prijs is dan ook inclusief BTW en voorrijkosten.

Hierna kunt ervoor kiezen om de kachel zelf te plaatsen maar dit kunnen wij ook voor u verzorgen.
(Zie installatie + inbedrijfstelling + instructie)

De installatiematerialen zijn ook exclusief, deze zijn op nacalculatie en voor iedere locatie/installatie verschillend.

Kies het juiste model:
Voor aanschaf is het van belang eerst goed te kijken naar de m3 van de te verwarmen ruimte dit is van belang voor de juiste keuze van een model houtpelletkachel.

Installatie, inbedrijfstelling en instructie
Qua installatie kunt u er voor kiezen om de kachel zelf te installeren en in bedrijf te stellen. Echter voor een juiste afstelling voor het in bedrijf stellen en een heldere uitleg over de werking is het sterk aanbevolen om dit door een erkende monteur te laten plaatsvinden.

Rookkanaal en aansluitingen:

Afvoer via gevelpijp:
De beste oplossing voor montage is te kiezen om achter de kachel welke een uitgang heeft van Ø 80 mm een T-stuk te plaatsen en vervolgens met een pijp 1,5 – 2 meter omhoog te gaan en dan met een bocht en dubbelwandige muurdoorvoer stuk (Ø 130mm) naar buiten te gaan. En deze vervolgens met een roosterkap af te sluiten. Hiermee voorkomt u namelijk dat weersinvloeden vat krijgen op het stookgedrag van de pelletkachel. Let er wel op dat u voldoende afstand houdt met uw buren en bijv. een rieten kap. Ook is het mogelijk om eerst naar buiten te gaan met een muurdoorvoer en dan met een buitenpijp aan de gevel 1,5 – 2 meter om hoog te gaan en met een bocht en eindkap te eindigen.

Directe muurdoorvoer:
Als u zeker weet dat het weer geen invloed op de gevel heeft dan kunt u kiezen voor een rechtstreekse dubbelwandige muurdoorvoer (Ø 130 mm) met roosterkap, deze manier van aansluiten bevelen wij echter niet aan.

Afvoer via bestaand schoorsteenkanaal: 
Ook via een bestaand schoorsteenkanaal kunnen de uitlaatgassen afgevoerd worden. Bij een oud kanaal is het wel wenselijk dat er een dubbelwandige pijp van Ø 80 mm in het bestaande kanaal wordt geplaatst om zo veilig te kunnen stoken, is het schoorsteenkanaal langer als 4 meter dan bevelen wij om dit met 100 mm te doen.

Hoe loop je koolmonoxidevergiftiging op en hoe voorkom je het

De luchtaanvoer is van groot belangrijk omdat de pelletkachel de CO2 anders uit de woning haalt, het risico hiervan is koolmonoxidevergiftiging, daarom adviseren wij onze klanten een luchtaanvoer realiseren, zodat de frisse lucht niet uit de woning wordt gehaald.

  Luchtaanvoer kanaal uit de spouwmuur indien er voldoende spouw ventilatie aanwezig is
  Luchtaanvoer kanaal onder de verdiepingsvloer
  Luchtaanvoer kanaal uit de buiten lucht, deze optie adviseren wij alleen als de luchtaanvoer niet uit de spouw of onder de verdiepingsvloer weg gehaald kan worden