Hulp bij subsidieaanvraag
Financiering mogelijk
Bezichtiging in Anerveen
Klantbeoordeling 9.8

Gasloos wonen

Het is nu echt tijd dat we ons bezig gaan houden met duurzame alternatieven voor verwarming, koken en warm water. We gebruiken nu CO₂ omdat aardgas een fossiele brandstof is, dat betekent dat als je het verbrandt er CO₂ vrijkomt en dat de voorraad niet oneindig is. De uitstoot van CO₂ zorgt voor klimaatverandering en dat is waar we ons tegen willen verzetten.

Verplicht gasloos vanaf 1 juli 2018!

Vanaf 1 juli 2018 gaat de Wet Voortgang Energietransitie (VET) er voor zorgen dat de aansluitingsverplichting van nieuwbouw op het gasnet gaat verdwijnen. Volgens de wet mag de netbeheerder ook geen andere werkzaamheden uitvoeren dan nodig voor de uitvoering van de wettelijke taak, dit betekent dus eigenlijk een gasverbod voor nieuwbouw woningen. Ondanks intensief overleg met de betrokken partijen vindt het kabinet dat de ingangsdatum van 1 juli 2018 niet te vroeg is. Wel is er in de wet de mogelijkheid opgenomen om bij zwaarwegende redenen van algemeen belang af te kunnen wijken van het gasloze uitgangspunt.

 

 1. CS Thermos - Pelletkachel lia plus kleur zwart - 8 kw
  500,- subsidie

  Hulp bij subsidieaanvraag

  € 2.030,00
  € 1.530,00
 2. CS Thermos - Pelletkachel dali 90 kleur bordeaux rood * 500,- subsidie * - 9 kw
  500,- subsidie

  Hulp bij subsidieaanvraag

  € 2.294,99
  € 1.794,99
 3. Burnit - Biomassa ketel Pell Easy 20 kW * 2500,- subsidie * - 20 kw
  2500,- subsidie

  Hulp bij subsidieaanvraag

  € 3.025,00
  € 525,00
 4. CS Thermos - Lyra 16 biomassa ketel * 2500,- subsidie * - 16 kw
  2500,- subsidie

  Hulp bij subsidieaanvraag

  € 3.899,00
  € 1.399,00

Nul op de Meter woning

Als een huis evenveel of meer energie opwekt dan nodig is voor het huis en het huishouden, dan praat je over een nul op de meter woning. Dit kun je realiseren door verschillende upgrades aan de woning doen, denk aan slimme installaties en eigen energieopwekkers. Daarnaast wordt dit allemaal betaald met het geld van de oude energierekening. Zo heb je dus een beter huis, terwijl de woonlasten hetzelfde blijven. Steeds meer woning eigenaren vinden het begrip Nul op de Meter vanzelfsprekend en zien in dat dit de toekomst heeft.

Extra hypotheek bij Nul op de Meter woning

Eigenaren kunnen voor een Nul op de Meter woning het te lenen hypotheekbedrag verhogen tot € 25.000. Wel gaat de hypotheekverstrekker controleren of het volledige extra hypotheekbedrag ook echt besteed wordt aan energiebesparende maatregelen. Dit extra bedrag wordt in een depot gezet en de bank zal vragen om aankoopnota’s. Een hogere hypotheek is dan ook verantwoord omdat de huiseigenaren van een Nul op de Meter woning lagere energielasten hebben.

Subsidie voor biomassaketel

U krijgt tot 2021 subsidie als u een biomassaketel koopt. Hoeveel u krijgt hangt af van het soort apparaat. De subsidie begint bij € 2.500,00 euro voor een biomassaketel tot en met 40 kW. Voor elke kW hier boven ontvangt u € 110,00 euro extra.

Bekijk de biomassa ketels

Voor welke biomassaketels geldt deze subsidie?

De op houtachtige biomassa gestookte ketel komt in aanmerking voor de Investeringssubsidie duurzame energie als deze:

  is bestemd voor de opwekking van warmtevoldoet, indien in de ketel warmteoverdracht aan een vloeistof plaatsvindt, aan de norm EN 303-5
  een vermogen heeft van 5 kW tot 500 kW
  en minimaal warmterendement kent van 89% op nominaal vermogen
  een uitstoot kent aan zwevende deeltjes (PM) die ten hoogste 38 mg/Nm³ in droog rookgas bij 6% zuurstof, een uitstoot van koolmonoxide die ten hoogste 750 mg/Nm³ in droog rookgas bij 6% zuurstof en een uitstoot van stikstofoxiden (uitgedrukt als NO2) die ten hoogste 300 mg/Nm³ in droog rookgas bij 6% zuurstof bedraagt, vastgesteld door een geaccrediteerde instelling.
  Betreft geen pelletkachel, houtkachel, inbouwhaard of inzethaard.
  De biomassaketel wordt geïnstalleerd door een deskundige installateur.

Bekijk de biomassa ketels

Meer informatie?

Nieuwsgierig gemaakt en wilt u meer informatie? Neem dan contact op met ons! Dit kan via ons contact formulier of telefonisch: 0524 - 563739