Hulp bij subsidieaanvraag
Financiering mogelijk
Bezichtiging in Anerveen
Klantbeoordeling 9.9

Waterbuffertanks

WATERBUFFERTANKKOPEN?

Voor een waterbuffertank op maat ben je bij Trendypelletkachel.nl aan het juiste adres. Naast direct online bestellen kun je bij ons ook een gratis offerte aanvragen. Daarnaast nodigen wij je van harte uit op onze bezichtigingslocatie in Anerveen. Hier kun je de waterbuffertanks met eigen ogen bekijken en de opties van verwarmen met een waterbuffertank onder ogen zien. Heb je vragen over onze producten? Neem dan contact met ons op.

6 Items

per pagina
Aflopend sorteren
 1. Sunsystem waterbuffertank met 2 warmtewisselaars 300 liter
  € 849,00
  € 849,00
 2. Sunsystem waterbuffertank met 2 warmtewisselaars 500 liter
  € 900,00
  € 900,00
 3. Sunsystem waterbuffertank met 2 warmtewisselaars 800 liter
  € 999,00
  € 999,00
 4. Sunsystem waterbuffertank met 2 warmtewisselaars 1000 liter
  € 1.099,00
  € 1.099,00
 5. Sunsystem waterbuffertank met 2 warmtewisselaars 1500 liter
  € 1.399,00
  € 1.399,00
 6. Sunsystem waterbuffertank met 2 warmtewisselaars 2000 liter
  € 1.499,00
  € 1.499,00

6 Items

per pagina
Aflopend sorteren

Energie van warmtebronnen

Een buffervat kan zorgen voor opslag van warmte. Als de cv-pelletkachel / biomassaketelte veel warmte af geeft voor het cv systeem kan een buffervat een optie zijn. Het buffervat kan de te veel opgewekte warmte opslaan, dat niet direct gebruikt wordt. Is het cv systeem groot genoeg, dan zal een buffervat niet noodzakelijk zijn. De warmte wordt dan via een openverdeler bij de CV ketel verspreid over het CV systeem. Is het cv systeem niet groot genoeg dan adviseren wij een buffertank. Afhankelijk van het vermogen van de cv-pelletkachel / biomassaketel en de gezinssamenstelling wordt er gekozen voor een waterbuffertank welke het beste bij jouw situatie past.

Wat is een waterbuffertank?

Een buffervat is het beste te vergelijken met een boiler. Het zorgt ervoor dat warm water langdurig opgeslagen kan worden. Het grootste verschil tussen een buffervat en een boiler is dat een boiler gebruikt wordt voor sanitair water. In een buffervat wordt CV-water opgeslagen en is het sanitair water optioneel. Een buffervat kan gemaakt worden uit staal, omdat het cv-water geen zuurstof bevat en dus niet gaat corroderen. Om afkoeling te voorkomen is een buffervat altijd voorzien van isolatie. Voor de kleinere vaten is dit een vaste mantel, bij grotere modellen is het vaak een afneembare mantel. Dit vergemakkelijkt de installatie en het vervoer van het buffervat. Daarnaast heeft een waterbuffertank meerdere aansluitpunten waardoor je diverse warmwaterbronnen op de techniek kunt combineren. In een waterbuffertank wordt in eerste instantie energie opgeslagen die door een biomassaketel en of CV-pelletkachel wordt aangeleverd

Hoe werkt een Waterbuffertank?

De eenvoudigste uitvoering is een vat zonder warmtewisselaar, voorzien van aansluitflenzen voor warmte aanvoer en retour. Het warme water bevindt zich altijd boven in het vat en het koude water onderin. Deze temperatuur gelaagdheid is vooral belangrijk wanneer er meerdere energiebronnen met verschillende temperaturen worden aangesloten zoals bijv. een CV-pelletkachel / biomassakachel en een zonneboiler. Tevens werkt de waterbuffertank als een evenwichtsfles waardoor hydraulische onbalans wordt opgeheven die wordt veroorzaakt doordat er meerdere pompen in eenzelfde circuit werken. Een waterbuffertank is in diverse uitvoeringen verkrijgbaar Afhankelijk van het doel zijn ze te verkrijgen met:

  Tapwater RVS spiraal.
Daardoor kan in de buffertank op hetzelfde moment drinkwater voor bad en douche worden verwarmd
  Warmtewisselaar
Zonnecollectoren, aardwarmtepompen e.d. maken van de geïntegreerde warmtewisselaar in het vat gebruik ter ondersteuning van de radiatoren of drinkwater.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van een waterbuffertank?

  Het rendement van de warmtebron neemt toe
  Het rendement van de gehele installatie verbetert
  Verschillende warmtebronnen kunnen gekoppeld worden
  Hoge en lage temperatuurkringen kunnen gecombineerd worden

Thermische gelaagdheid

Warm water stijgt en koud water daalt. Dit komt omdat de soortgelijke massa van koud water hoger is dan dat van warm water. In een buffertank met een goede thermische gelaagdheid kan de temperatuur bovenin 60°C zijn en onderin 30°C Wanneer een buffervat een zeer slechte thermische gelaagdheid heeft kan dit temperatuurverschil bijna niet bestaan. Een slechte thermische gelaagdheid kan ontstaan door stromingen in het vat die door circulatiepompen worden veroorzaakt. De voordelen van een waterbuffertank met een goede thermische gelaagdheid is:

Kortere opwarmtijd

Hoger rendement

Opgeslagen warmte kan beter benut worden

De meeste fabrikanten hebben hun eigen systeem om de thermische gelaagdheid te verbeteren. Afhankelijk van de toepassing van de waterbuffertank adviseren wij u graag over welk systeem het beste past bij uw situatie.

Wanneer kun je een waterbuffertank gebruiken en wanneer moet dit?

Je kunt een waterbuffertank gebruiken wanneer je er voor kiest om een CV-pelletkachel / Biosmassaketel aan te schaffen. Je moet een waterbuffertank gebruiken wanneer je een CV-pelletkachel / biomassaketel wilt aanschaffen en vloerverwarming hebt. De reden hiervan is dat de hoge temperaturen niet door de vloerverwarming mogen gaan. CV is hoge temperaturen en vloerwarming lage temperaturen. De waterbuffertanks uit ons assortiment zijn van het metk Sunsystem en verkrijgbaar met litertanks met een diverse inhoud, waaronder:

150 liter

500 liter

800 liter

2000 liter

Waarom koop je een waterbuffertank bij trendypelletkachel.nl?

  Trendypelletkachel.nl is de specialist op het gebied van waterbuffertanks.
  In ons assortiment vind je altijd een waterbuffertank welke bij je past.
  Bekijk op deze productpagina de waterbuffertanks van Trendypelletkachel.nl.
  In onze webshop kun je niet alleen online bestellen en chatten maar ook eenvoudig een offerte aanvragen voor plaatsing en installatie.
  Bekijk ook onze pagina aansluitmaterialen en accessoires voor uitbreiding van een pelletkachel