Hulp bij subsidieaanvraag
Financiering mogelijk
Bezichtiging in Anerveen
Klantbeoordeling 9.9

Pelletkachel kopen met subsidie

Alleen nog in 2019: Pelletkachel en Biomassaketel met subsidie kopen

Consumenten kunnen alleen in 2019 nog een pelletkachel of een biomassaketel met subsidie kopen. Deze subsidieregeling zou gelden tot 2021, maar de overheid heeft besloten om deze regeling een jaar eerder te laten stoppen. Dus wil jij je huis op een milieuvriendelijke en betaalbare wijze verwarmen? Schaf dan je pelletkachel of biomassaketel uiterlijk vóór 1 januari 2020 aan en profiteer nog van minimaal €500,00 subsidie. Maar let op, de overheid heeft jaarlijks een bepaald bedrag voor de subsidies ter beschikking gesteld. Wanneer dit bedrag eerder in het jaar is verbruikt, is het niet meer mogelijk om subsidie aan te vragen.

Waarom een pelletkachel kopen

Een kachel op pellets is een duurzamere manier van verwarmen. Dit bespaart je jaarlijks veel geld en het is beter voor het milieu. In een pelletkachel worden zogenoemde houtpellets verbrandt. Dit zijn kleine houtstaafjes die zijn samengeperst onder hoge druk. De houtstaafjes worden gemaakt uit afval van schoon resthout uit de houtindustrie en zaagsel. Op deze manier hoeven er geen bomen gekapt te worden, alleen de bomen die voor het uitdunnen van het bos gekapt moeten worden, worden gebruikt. Het vochtgehalte in de pellets zijn vele malen lager dan in gewoon hout, er komt slechts 0,5% as vrij en het genereert een lagere CO2-uitstoot. Allemaal voordelen van een pellekachel ten opzichte van een haardkachel.

Pelletkachel subsidie

De subsidie regeling van de ISDE sluit op 31 december 2019. Wil je als consument dus nog gebruik maken van een subsidie variërend van minimaal €500,00, dat moet je de pelletkachel nog dit jaar aanschaffen. Hoeveel subsidie je krijgt is afhankelijk van het type kachel dat je wilt aanschaffen. Zo krijg je bij een lucht pelletkachel €500,- subsidie per kachel. De pelletkachel CV subsidie en de subsidie op fornuis pelletkachels bedraagt €1400,-.

Biomassaketel subsidie

Ook geldt voor de subsidie op de biomassaketel dat deze regeling van de ISDE op 31 december 2019 sluit. Het subsidiebedrag op een biomassaketel ligt vanaf €1250,-. Bekijk de exacte subsidiebedragen op de biomassaketel pagina

Hulp bij subsidie pelletkachel aanvragen

Wil je subsidie voor je pelletkachel aanvragen maar kan je hier wel wat hulp bij gebruiken? Dan ben je bij trendypelletkachel.nl aan het juiste adres. Wij helpen je namelijk graag bij het aanvragen van de subsidie op de pelletkachels. Dat is de service van Trendypelletkachel.nl!

Wil je meer weten over de subsidies op pelletkachels of het aanvragen ervan? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je graag verder.